Lettergrootte

Groter Herstellen Kleiner

Zonnepanelen 227167f45d91a292cd309517bb5e78bf
Zons Onder A310b999540f33d72916d0a22819d258
Hout Kaderwerk 17663d7b92e08c64eff4833a2426a1c6

Energieadvies

Wat?

Met een "energie advies procedure" (EAP) doen wij een grondige doorlichting van uw woning en krijgt u een uitgebreid advies over de energieprestaties van uw woning:

 1. de gebouwenschil
  De gebouwenschil bestaat uit alle delen van uw woning (vloer, muren/ramen/deuren, plafond/dak) die u moet of wil beschermen om warmteverlies te vermijden. Waar hebt u het meeste warmteverlies? Welke maatregelen kan u nemen en hoe snel hebt u deze terugverdient? 
 2. de verwarming
  Wij analyseren de productie van warmte (bv. kachel of ketel), de distributie, de afgifte en de regeling van uw installatie. Waar is er verlies aan rendement en hoe kan dit worden voorkomen ?
 3. het sanitair warm water
  Ook hier kijken wij naar de productie, de opslag en de distributie.
  Is uw installatie aangepast en haalt zij een goed rendement?

Daarnaast kunnen wij ook advies geven over ventilatie en zomercomfort.

Hoe verloopt een energieadvies?

U besluit een energieadvies te vragen, wij maken gedurende ongeveer een halve dag een grondige analyse van uw woning.
Vervolgens verwerken wij de gegevens en maken wij een afspraak om het advies toe te lichten. Eventueel maken wij nog enkele bijkomende analyses. Na een aantal weken bezorgt de Vlaamse overheid ons een officieel attest dat u met de factuur kan voegen bij uw belastingaangifte.

Wat kost een energieadvies?
Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van de grootte en complexiteit van de woning en van uw verwachtingen. 

De startprijs voor een eenvoudige woning bedraagt ongeveer 300 euro (+btw).
Hiervoor hebt u reeds een degelijk advies over welke investeringen u eerst moet doen, om deze zo snel mogelijk te kunnen terugverdienen.

Krijg ik subsidies?
Helaas heeft de federale overheid, vanaf 2012, de belastingsaftrek voor de EAP (energie advies procedure) afgeschaft, samen met verschillende andere energiebesparende maatregelen (zonnepanelen, zonneboiler, hoogrendementsglas, enz.). Alleen voor de plaatsing van isolatie is nog een belastingaftrek van de factuur voorzien. (zie http://www.energiesparen.be)